Flera personer skadade av nedfallet träd

Flera personer, varav ett barn, ska ha skadats av ett nedfallet träd i vid en marknad i Kilanda, Ale kommun. Flera personer har förts till sjukhus med olika grader av frakturer, enligt polisen.

ANNONS

Larmet kom till polisen strax efter klockan 12 på lördagen.

Enligt polisen hade fyra personer skadats av ett nedfallande träd i Kilanda i Ale kommun. Olyckan med det nedfallna trädet ska ha sett i samband med en marknad i Kilanda.

– Det har skett vid en marknad, så det är mycket folk på plats, säger Caroline Karlsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

De skadade personerna, varav ett mindre barn, satt och fikade under trädet när en stor del av stammen föll över dem, säger Caroline Karlsson.

– Skadorna rör sig om olika grader av frakturer. Men alla var medvetna när ambulansen kom.

ANNONS

Området avspärrat

Samtliga fyra fördes med ambulans till sjukhus efter olyckan.

– En av dem ska vara allvarligare skadad än den andra, säger Caroline Karlsson.

Fyra personer, ett barn i förskoleåldern och tre kvinnor i 30-årsåldern, vårdas på sjukhus med lindriga skador, enligt Sahlgrenskas pressjour.

Ytterligare en person, en man i 60-årsåldern, fördes till Kungälvs sjukhus. Hans tillstånd uppges vara stabilt. Även en kvinna i 60-årsåldern sökte vård för lindriga skador.

Polisen spärrade av området intill det nedfallna trädet på grund av oro för ytterligare olyckor på platsen kopplat till ålderstigna stammar.

Polis, räddningstjänst och ambulans har lämnat olycksplatsen.

Polisen har upprättat en anmälan gällande vållande av kroppsskada.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS