Villabrand utanför Alingsås

Under natten larmades räddningstjänsten om en villabrand strax söder om Alingsås. Villan ska ha varit helt övertänd.
– Det slog ut lågor från fönster och tak, säger Sören Gustavsson, teamledare vid SOS Alarm.

ANNONS
|

Larmet om villabranden inkom runt klockan 00.50, natten mot onsdag. Enligt Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, hade man klockan 01.05 precis börjat bilda sig en uppfattning om branden.

– Vi har precis kommit fram. Vi har konstaterat att det brinner, men har inte så mycket mer information än så i nuläget, sade Johansson vid tiden för larmet.

Fullt utvecklad brand – en till sjukhus

En stund senare, runt klockan 01.20, visade det sig att det handlade om en fullt utvecklad brand.

– Det slog ut lågor från fönster och tak, och vad det verkar kommer räddningstjänsten låta villan brinna ner, säger Sören Gustavsson.

ANNONS

Enligt polisen fördes en person till sjukhus för vård. Hen ska ha ådragit sig lindriga rökskador.

– Vi misstänker inte att det finns fler personer kvar i bostaden. Räddningstjänsten håller på att släcka och vi bistår i det arbetet, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisregion Väst, klockan 01.50.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, meddelar Schildt. Man kommer även, när branden är släckt, spärra av platsen och genomföra en teknisk undersökning.

Villan totalskadad

Räddningstjänsten skickade totalt sex enheter till branden. Man beräknade att räddningsinsatsen kommer att pågå ”i ett par timmar”, samt att villan bedöms vara totalskadad.

Vid klockan 03.00 var läget oförändrat.

– Vi är kvar på platsen med samma styrkor och jobbar med utvändig släckning. Huset kommer att brinna ner, och arbetet är ganska statiskt. Vi skyddar nu elledningar och ser till så att allt sker under kontrollerade former, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Klockan 05.20 var räddningstjänsten kvar på platsen med en enhet. Branden var vid det laget inte helt släckt, men man bedömer att intensiteten har gått ner så till den grad att man kan övergå till efterbevakning.

Enligt polisen avslutade de sin insats vid 2-tiden och väntar nu på att branden ska slockna.

ANNONS

– När det svalnat och är säkert kommer en tekniker påbörja en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Vid 7.30 hade branden slocknat och även räddningstjänsten avslutade insatsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS