Villa brann ner i Kungsbacka

Vid midnatt larmades räddningstjänst till en adress i Kungsbacka där en byggnad stod i lågor. Polisen utreder händelsen som mordbrand.
– Det brinner och branden är fullt utvecklad, sa en larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Larmet kom in via SOS Alarm klockan 00.16 under natten till lördagen och gällde ursprungligen en lada i Frillesås. Enligt Räddningstjänsten är det dock oklart om det rör sig om en villa eller en lada.

– Det är oklart vad det är för byggnad. Det är någon form av enplansbyggnad. Men det brinner och branden är fullt utvecklad, säger en larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Tre stationer ryckte ut till eldsvådan.

– Vi vet inte än hur det ser ut med spridningsrisken mot andra byggnader. Men det har spridit sig i terrängen och träden runt om.

Inga uppgifter om skadade

Enligt polisen ska det röra sig om en villa som brann, men ingen person ska ha befunnit sig i byggnaden, vilket konstaterades efter att rökdykare genomsökt huset.

ANNONS

– Huset brann upp, det finns inga uppgifter om skadade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Räddningstjänsten har arbetat på platsen under natten.

– Vi har en tankbil som precis har lämnat, vi kommer avsluta räddningstjänstens insats vid klockan 10 - 10.30 idag, säger Peter Zettersten vid räddningstjänsten tidigt under lördagsmorgonen.

Polisen kommer spärra av platsen och genomföra en teknisk undersökning då brandorsaken är oklar. Händelsen utreds som mordbrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS