Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Två döda och flera skadade efter bussolycka

En buss och en personbil frontalkrockade i Härryda under torsdagskvällen. Ett 20-tal personer befann sig ombord på bussen och flera har skadats. Både bussföraren och bilföraren dog av sina skador.
– Vi vet inte i nuläget vad som har orsakat olyckan, säger Jenny Widén, presstalesperson på polisen.

Klockan 18.30 på torsdagskvällen inkom ett larm om en olycka på väg 156. Buss 300, som kör mellan Kinna och Göteborg, hade frontalkrockat med en personbil vid Stora Bugärde i Härryda kommun.

Nio ambulanser och åtta enheter från räddningstjänsten ryckte ut till platsen. Även polis arbetade på plats.

Drygt 20 personer befann sig ombord på bussen, och det blev tidigt tydligt att det rörde sig om en allvarlig olycka. Räddningstjänst, ambulans och polis arbetade på platsen i flera timmar.

Två döda

Enligt polisen har två personer, förarna i respektive fordon, avlidit till följd av olyckan. Det är en man i 65-årsåldern och en man i 25-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

– Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Men vi vet i nuläget inte vad som har orsakat olyckan, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Hon poängterar att förundersökningen har inletts av utredningstekniska skäl, för att ha befogenheter att utreda händelsen ordentligt.

Polisen har genomfört flera förhör med personer inblandade i olyckan. Det finns ingen konkret brottsmisstanke i nuläget.

Tre till sjukhus

Tre personer har förts till sjukhus med ambulans, med oklara skador. Flera personer ska också vara lindrigt skadade, men huruvida de har varit i behov av sjukvård är oklart.

Både personbilen och bussen har bärgats och tagits i beslag av polisen. De kommer nu undersökas på annan plats, och väg 156 är åter öppen för trafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.