Stora störningar i tågtrafiken under morgonen

Det råder stora störningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Älvängen. Totalt har ett 60-tal avgångar ställts in, meddelar Västtrafik, som berättar att orsaken är rådande väderlek.

ANNONS
|

Enligt Jonathan Nord Ekfeldt, störningskoordinator vid Västtrafik, har man satt in ersättningsbussar för samtliga inställda avgångar mellan Göteborg och Älvängen.

– Vi har väldigt många inställda avgångar på den sträckan under hela dagen, ett 60-tal totalt i båda riktningarna. Vi har bussersatt alla avgångar som blivit inställda och gått ut med info via våra kanaler, säger Nord Ekfeldt.

Enligt Västtrafik beror störningarna på oväder. Prognosen gör gällande att trafiken kommer påverkas ända fram till natten mot onsdag.

Lisebergs station indragen

Även sträckan mellan Kungsbacka och Göteborg upplever störningar, här på grund av ett växelfel samt att stationen vid Liseberg har tekniska problem. Det är dock oklart hur mycket morgontrafiken kommer att påverkas i nuläget.

ANNONS

– Det rullar som det ska men vad jag har förstått så är Lisebergs station indragen på grund av ett tekniskt fel så man får ta kringliggande trafik där, säger Paula Reijers, störningskoordinator vid Västtrafik.

Även ett antal avgångar på sträckan mellan Göteborg och Alingsås är påverkade under morgonen. Anledningen ska vara ett växelfel.

– Just nu verkar det vara två avgångar från Floda och två från Göteborg som påverkas. Det gäller vändande turer så tågen kommer inte att åka från Floda, och inte heller från Göteborg, säger Mikael, störningskoordinator vid Västtrafik.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS