Spårvagnsolycka vid Mölndals sjukhus

I Mölndal har en personbil och en spårvagn kolliderat och orsakat en trafikolycka. Räddningstjänsten, polis och ambulans är på plats.

ANNONS
|

Larmet om en spårvagnsolycka på Göteborgsvägen kom in via SOS Alarm klockan 14.28. Enligt Räddningstjänsten Storgöteborg så rör det sig om en kollision mellan en spårvagn och en personbil.

– Det är en trafikolycka vid Mölndals sjukhus, i riktning mot centrum, som påverkar linje 2 och 4, säger Göte Andersson vid Västtrafiks störningsjour.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades också till platsen. En person behövde hjälpas ut ur fordonet som släpades med av spårvagnen.

– En person har fått glassplitter över sig och någon i bilen har ryggsmärtor. Men inga livshotande skador. Vi får se om någon av de förs till sjukhus, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och kommer att ta både personbilen och spårvagnen i beslag.

Västtrafik uppger att man beställt in bussar som kommer köra den indragna spårvagnssträckan mellan hållplatserna Lana-Mölndal centrum och omvänt.

Vid klockan 15.15 kunde spårvagnarna åter trafikera rutten.

– Ersättningsbussarna hade lite svårt att ta sig förbi olycksplatsen i början och fick köra en annan väg först innan det rensades ut på utryckningsfordon. Men det hela var över hyfsat snabbt ändå, säger Minka Sidov på Västtrafiks störningsjour.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS