Själva sommarstugan låg intill Finnsjön och var enligt räddningstjänst väldigt svår att ta sig fram till. Foto: Agena
Själva sommarstugan låg intill Finnsjön och var enligt räddningstjänst väldigt svår att ta sig fram till. Foto: Agena

Sommarstuga brann i Mölnlycke

Vid 18-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänst till en fullt utvecklad brand i en sommarstuga i Mölnlycke. Branden spred sig till närliggande skog, men det hela var släckt vid 20.30-tiden.
– Den spred sig till terrängen, men släcktes under kvällen, säger Johan Helsing, insatschef vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS
|

Vid brandplatsen fanns även polis och ambulans. Enligt SOS-alarm har ingen behövt föras till sjukhus och det finns inte heller några uppgifter om att någon ska ha behövt vård på plats.

Spred sig till skog

Branden spred sig från sommarstugan till närliggande skog, men räddningstjänsten meddelade vid 20.30-tiden att både branden i sommarstugan och branden som spridit sig till skogen var släckt.

– Vi håller på att vattna av och kommer vara där större delen av kvällen, för att se till så att branden inte startar igen, säger insatschef Johan Helsing.

Själva sommarstugan låg intill Finnsjön och var enligt räddningstjänst väldigt svår att ta sig fram till. Detta löstes genom att räddningstjänst använde terrängmotorcyklar och även tog sig fram i båt till brandplatsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS