SMHI varnar för halka i helgen: ”Ta det lugnt i trafiken”

Efter flera dagar med minusgrader ligger nu temperaturen kring nollan, vilket innebär en ökad risk för halka under helgen.
– Ta det lugnt i trafiken, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Den senaste veckan har hela västra Sverige och Göteborg haft det kyligt. Kall luft och en temperatur kring fem minusgrader.

– Nu har vi fått mildare luft och en temperatur som ligger kring nollan. Nederbördsområden kommer beröra Göteborg i eftermiddag. Då blir det en blandning mellan snö, blöt snö och regn, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Vädret ökar risken för halka i trafiken, säger Charlotta Eriksson.

– Det är besvärligt när temperaturen ligger kring nollan, eftersom det blir en övergång från snö till regn. Det blir moddigt på vägarna vilket orsakar problem, så ta det lugnt i trafiken.

Stabilare väder i helgen

Vädret förväntas vara relativt stabilt under helgen. Det finns även chans på att solen tittar fram.

ANNONS

– Temperaturen ligger kring nollan hela helgen och det blir mest uppehåll med nederbörden. Molnen dominerar, men det kan bli uppehåll även där och då får vi chans att se lite blek decembersol.

LÄS MER:Invånare rasar efter dålig snöröjning – chefen självkritisk

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS