Branden upptäcktes av ett brandflyg som flyger från Säve Flygplats.
Branden upptäcktes av ett brandflyg som flyger från Säve Flygplats. Bild: Läsarbild

Skogsbrand härjade i Partille

På onsdagen brann ett större skogsområde i höjd med Dammvägen i Partille. Räddningstjänsten kunde ringa in branden och gick in i brandområdet för att släcka branden. Senare under kvällen uppgavs branden vara under kontroll.

ANNONS
|

Det var klockan 14.45 som larmet om en skogsbrand inkom till SOS Alarm.

– Vi har en brand i terrängen där och vi har precis kommit fram med vatten till brandplatsen, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, strax före klockan 16.

Enligt räddningstjänsten ska branden ha haft en omfattning om 150 gånger 300 meter. Ingen ambulans ska ha behövts vid platsen.

Ringade in branden

Branden upptäcktes av ett brandflyg som har flugit från Säve Flygplats två gånger om dagen – nu när det är en ökad brandrisk i området. Från och med torsdagen kommer flyget dock att vara uppe tre gånger om dagen då det råder ”extrema brandrisknivåer”.

ANNONS

Flyget letar efter bränder i Göteborg och södra Bohuslän och i maj ska den ha varit uppe vid 23 tillfällen och upptäckt tre bränder.

Vid 17-tiden uppgav räddningstjänsten att man har kunnat ringa in branden.

– Branden är omringad, så det är positivt. Nu ska vi ge oss in i brandområdet för att släcka branden, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör.

Branden är under kontroll

Vid 18-tiden var räddningstjänsten kvar på plats och arbetade, men man uppgav då att branden var under kontroll.

– Vi kommer att vara kvar där en stund till, men börja avveckla lite smått, säger Betina Svensson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

På tisdagen gick räddningstjänsten Storgöteborg ut med en avrådan om att inte elda då det är torrt i skog och mark.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS