Rånades på sin bil under vapenhot – togs med i bilen

En man ska under natten till torsdag blivit rånad på sin bil under vapenhot i Alingsås. Tre gärningsmän ska ha attackerat bilen, tvingat till sig den och sedan kört med målsägande till Göteborg.

ANNONS
|

Larmet kom till polisen vid tvåtiden efter att en man i 30-årsåldern blivit rånad på bland annat sin bil av tre gärningsmän i Alingsås.

– På något sätt ska man ha attackerat honom och tvingat till sig bilen. Gärningsmännen ska ha varit delvis maskerade och uppvisat ett pistolliknande föremål. Man ska också ha hotat målsägande och även slagit honom, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Efter att ha tvingat till sig bilen som ska ha varit av en dyrare modell ska gärningsmännen sedan ha kört med målsägande i bilen till Göteborg.

– Man har sedan släppt av honom vid Backadalsmotet och efter det försvunnit med bilen och diverse andra tillhörigheter som hans dator och mobiltelefon, säger Andreas Odén.

ANNONS

Mannen blev sedan upplockad av ett vittne som fattade misstankar och kördes till Olskroksmotet där man kontaktade polisen.

Polisen har under natten sökt efter bilen utan resultat. Det finns i nuläget ingen uppgift om att mannen och gärningsmännen ska ha varit bekanta med varandra sedan tidigare.

– I nuläget har vi ingen misstänkt eller gripen. Brotten är rubricerande som rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Andreas Odén.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS