Pumphus brinner i Kungälv

Ett pumphus brinner i Kungälv. Branden är fullt utvecklad och räddningstjänsten är på plats och arbetar med att släcka den.

ANNONS
|

Det var vid 14.30-tiden som ett larm inkom en brand i en fristående byggnad utanför Kungälv. Enligt räddningstjänsten ska det vara ett pumphus som brinner.

– Det brinner för fullt vid det pumphuset där. Vi arbetar med att släcka branden men vill inte förstöra någon utrustning. Så är det generellt men liten försiktighet, säger Anders Tärnevi, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Det ska inte finnas någon risk för spridning.

– Jag tror att vi kommer vara kvar och arbeta i alla fall i två timmar till, säger Tärnevi.

Släckningsarbetet pågår fortfarande vid 15.40-tiden, och personal från vatten- och avloppsverket är på plats vid pumphuset. Prognosen är att man blir kvar i ytterligare en timme, uppger räddningstjänsten.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS