Polisjakt i Stenungsund – två gripna efter bedrägeri på mack

Skimningsutrustning hittades på en bensinmack i Stenungsund under morgonen. Personal larmade polisen – som följde efter en misstänkt bil.
– Då ser man två personer slänga sig ur bilen och springa över motorvägen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Larmet om det misstänkta bedrägeriet kom till polisen vid 06-tiden på torsdagen.

Det var personal vid Preem på Ucklumsvägen i Stenungsund som slog larm, efter att ha upptäckt skimningsutrustning vid en av bensinmackens pumpar.

– De bevakar den här pumpen och ser en bil som är inne på mackens område. Man misstänker att den kan vara inblandad, och det sitter personer i den aktuella bilen, säger Thomas Fuxborg.

Två misstänkta sprang över E6:an

Bilen i fråga gav sig av innan polisen kom fram till bensinstationen. Snart fick man dock syn på den i närområdet. De två personer som satt i bilen lämnade då fordonet till fots och sprang över väg E6 i närheten av den aktuella macken.

ANNONS

– Vi åker ut till området med hundpatrull. Man lyckas då spåra och gripa en person.

Vid 8.30-tiden kunde polisen gripa ytterligare en misstänkt, efter att ha sökt med helikopter i området.

– Polishelikoptern hittar en man som sitter och gömmer sig i skogen. De två gripna misstänks nu för bedrägeri, men det kan tillkomma andra misstankegrader, säger Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS