Polisen grep två personer på Orust efter stöld

Tre personer uppges ha lämnat en bil och övergivit en minigrävare på ett släp som de hade stulit efter att de hade upptäckt att de var förföljda av ett vittne och en polishelikopter under natten.
– Vi arbetar nu för att undersöka om bilen som efterlämnades, samt några kläder som upptäcktes utmed flyktvägen, kan kopplas till andra händelser, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS
|

Ett vittne upptäckte under natten att några personer som stal ett släp vid med en minigrävare på som stod vid Henån. Vittnet hoppade därför in i bilen för att följa efter de misstänkta tjuvarna.

– Vittnet har varit helt avgörande i det här fallet, annars hade vi kanske inte ens vetat om stölden förrän dagen efter, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Eftersom en polishelikopter befann sig i området i ett annat ärende kunde även denna användas i sökandet efter de misstänkta tjuvarna. Efter att gärningsmännen upptäckt att de hade blivit upptäckta övergav tjuvarna bilen och släpet och sprang in i skogen.

ANNONS

– Det var tre personer som sågs springa till skogs, och en person kunde sedan tas fast av en hundpatrull medan en annan sågs gömma sig under några träd med hjälp av en värmekamera från helikoptern och kunde därefter gripas. Den tredje är däremot på fri fot fortfarande.

Polisen har inga spår efter den tredje personen men ska nu påbörja en utredning för att se om bilen och kläderna som upptäcktes i samband med stölden kan kopplas till några andra brott.

– Vi vet ju inte vad de hade tänkt använda den här minigrävaren till, utredningen får visa om de var kända för brott sedan innan. De var säkert på väg med den här till någon plats och det är sådant som vi får undersöka under dagen. Spår ska säkras från bil och kläder för att se om det kan leda till ytterligare brottsmisstankar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS