Paludan höll tal vid Backaplan

Den högerextrema partiledaren Rasmus Paludan har under förmiddagen på onsdagen haft en sammankomst vid Backaplan. Polisen hade en stor insats på plats, men det hela ska ha gått lugnt till.

ANNONS
|

Under onsdagsförmiddagen befann sig Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, vid Backaplan på Hisingen. Polisen var på plats och hade spärrat av den parkering där Paludan höll sitt tal.

Enligt polisen ska sammankomsten, som pågick under en timme mellan klockan 11 och 12, ha gått lugnt till. Omkring 20-30 personer befann sig på platsen för att lyssna.

Polisen var väl förberedd inför sammankomsten för att den skulle gå så lugnt till som möjligt, enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson.

– Det har varit en ganska stor insats. Vi sätter ju upp staket och spärrar av så han kan stå på ett område där ingen kan komma in. Sen har vi ju poliser som befinner sig runt omkring i området. Så vi har helt enkelt en resurs som vi känner är anpassad för tillfället, säger han.

ANNONS

Rasmus Paludan höll även tal i Partille under onsdagen.

Uppdatering: I en tidigare version av texten stod det att Rasmus Paludan demonstrerade vid Kvilletorget. Rätt är vid Backaplan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS