Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Påkörd man i Kungsbacka bröt benet – föraren smet

En man blev påkörd i Hanhals söder om Kungsbacka på måndagen. Föraren smet. Den påkörde mannen fick misstänkt benbrott, men lyckades för egen maskin ta sig till ett hus i närheten och larma.

Larmet om smitningsolyckan kom vid 13.23 på måndagen. En man hade då blivit påkörd och skadats i ena benet vid Hanhals, strax söder om Kungsbacka.

Enligt polisen inträffade olyckan cirka 10-15 minuter innan larmet kom in. Bilföraren smet efter olyckan och inga vittnen ska ha funnits på platsen. Istället har den påkörde mannen för egen maskin lyckats ta sig till ett hus i närheten och där fått hjälp att kontakta SOS Alarm.

– Jag vet inte hur långt avståndet är, men det är utanför de centrala delarna av Kungsbacka och relativt glest mellan fastigheterna, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

När polispatrullen kom till platsen visade det sig att den påkörde mannen hade skadat benet illa. Med misstänkt benbrott fördes han till sjukhus för vård.

– I nuläget har vi ingen misstänkt gripen. Patrullen skriver en anmälan om smitning från trafikolycka samt vållande till kroppsskada, säger Fredrik Svedemyr.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.