Misstänkt våldtäkt i Kungsbackaskogen – område avspärrat

Stora delar av motionsområdet Kungsbackaskogen i centrala Kungsbacka spärrades under fredagen av efter en misstänkt våldtäkt. Polishundar sökte på platsen och polisen höll också förhör med vittnen. En misstänkt man i 25-årsåldern anhölls efter brottet i sin frånvaro och kunde senare hittas av polisen.
– Vi kommer att förhöra honom ikväll, säger förundersökningsledaren Peter Erlandsen till Kungsbacka-Posten.

ANNONS
LocationKungsbackaskogen||

En man misstänks ha våldtagit en tonårsflicka i motionsområdet Kungsbackaskogen under fredagsmorgonen. Polishundar, poliser och tekniker larmades till den misstänkta brottsplatsen.

– Hon ska ha befunnit sig där tillsammans med flera andra personer, både killar och tjejer. I samband med att de är där uppger hon att hon har blivit våldtagen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Flickan har pekat ut den misstänkte gärningsmannen, vilket gjorde att han först anhölls i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

– Han kommer att hämtas till förhör, men han är fortfarande inte anträffad. Vi håller på att leta efter honom, säger Thomas Fuxborg vid klockan 10.50.

ANNONS

Peter Erlandsen, förundersökningsledare vid utredningsjouren på polisen i Halland, berättar att mannen nu har hittats och att förhör med honom kommer att hållas under fredagskvällen.

Avstängt för teknisk undersökning

Tonårsflickan fördes till sjukhus för kontroll och en anmälan om våldtäkt är upprättad.

– Polisen har varit hemma hos henne och tagit upp en anmälan, berättar Thomas Fuxborg.

En stor del av området spärrades av med anledning av den tekniska undersökningen. Det rör sig om ett område på 200 gånger 100 meter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS