Misstänkt drönare på Landvetter flygplats

Polisen larmades till Landvetter flygplats med anledning av en drönare, men kunde konstaterat att inget brott har begåtts. Insatsen har orsakat ett antal mindre förseningar för ett fåtal flighter.

ANNONS
|

Klockan var runt 15.30 när larmet om ett misstänkt flygande föremål vid Landvetter flygplats nådde polisen.

– Vi har inte bekräftat att det rör sig om en drönare ännu, men vi har larmat om ett misstänkt flygande föremål vid Landvetter, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Vid 17.15 kunde polisen på plats konstatera att det handlade om en drönare som flög, men att den flögs tillräckligt långt från flygplatsen och att skyddsområdet inte har kränkts.

Enligt Ellen Laurin vid Swedavias presstjänst handlar det om en rutinundersökning från polisens sida.

– De undersökte en misstänkt drönare, men det är ingen större påverkan på trafiken. Det har varit mindre förseningar för ett fåtal flighter, säger hon.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS