Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Mast fattade eld i Stenungsund

Under natten mot torsdagen larmades räddningstjänsten till norra delen av Stenungsund med anledning av en brand utomhus. Det visade sig vara en mast och teknikbod för radiokommunikation som fattat eld.

Larmet om branden utomhus inkom till räddningstjänsten vid klockan 02.15 under natten mot torsdagen.

– Vi är framme där och det har brunnit i någon form av mast och i ett litet utrymme precis nedanför där, säger Sara Rosenqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

I ett tidigt skede berättade räddningstjänsten att branden brutit ut på ett begränsat område vilket gjorde att de ganska snabbt fick kontroll på den. Men det ska fortsättningsvis ha brunnit i en kabel som hängde ner från masten lite högre upp.

– Man får tänka till både en och två gånger när det är el inblandat så vi är kvar där en stund till, säger Sara Rosenqvist vid klockan 03.

Polisen kallades till platsen

Strax innan klockan 04.30 var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats med en insatsledare, men uppgav att branden var under kontroll.

Även polis kallades till platsen. De har gjort bedömningen att det i nuläget inte tyder på inbrott eller sabotage.

– Det ska ha börjat brinna i en bod intill masten och sedan ska branden ha tagit sig upp till kablar. Vi skriver en anmälan om brand utan någon misstanke om brott, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Rubriceringen kan dock komma att ändras om företaget som äger masten och dess tekniker finner något som tyder på brott, enligt uppgifter från platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.