Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man stickskadad i Mölndal

En man i 30-årsåldern hittades allvarligt stickskadad i Bifrost, Mölndal under fredagsmorgonen. Händelsen ska ha inträffat i en lägenhet och tre personer är nu gripna misstänkta för försök till dråp/mord.
– Polisen i Mölndal har verkligen varit på tårna, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Det var strax efter klockan sex på fredagsmorgonen som en stickskadad man hittades utomhus i Bifrost, Mölndal.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har enligt polisen blivit stickskadad i benet. Han är förd till sjukhus och är allvarligt skadad. Enligt Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst är läget för mannen allvarligt, men stabilt.

Polisen har tre personer

Enligt polisen kunde inte den skadade själv berätta var eller av vem han blivit skadad.

Men ganska snart lyckades gripa en man i 35-årsåldern i närheten av brottsplatsen. Han är nu misstänkt för försök till dråp/mord.

Polisen har också lokaliserat brottsplatsen till en lägenhet i området och där greps senare ytterligare två misstänkta personer, en man i 20-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern. Alla tre är kända av polisen sedan tidigare.

– Vad de har för kopplingar till varandra, eller om de har relationer till varandra över huvud taget får utredningen visa, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen samlar in teknisk bevisning. Man har också gjort beslag som är viktiga i ärendet. Polisen kan i nuläget inte kommentera vad det är de hittat.

– Men vi bedömer dem som viktiga i arbetet, säger Hans-Jörgen Ostler.

Den skadade mannen får nu vård på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Om det rör sig om fler skador än stickskador i benet är oklart, enligt polisen.

– När polisen anträffar en person med så pass allvarliga skador är prioriteten att rädda liv, att personen snabbt ska få vård. Förhör med honom får komma senare, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.