I sin ilska slog mannen sönder en skylt som informerade om pandemin. Nu har han åtalats för misshandel efter attack mot personalen. (Arkivbild)
I sin ilska slog mannen sönder en skylt som informerade om pandemin. Nu har han åtalats för misshandel efter attack mot personalen. (Arkivbild) Bild: Johan Nilsson/TT

Man i permobil gick bärsärkagång på vårdcentral – svingade sin käpp

Mannen var arg för att han inte fått kontakt med sin läkare. Då tog han sin permobil och begav sig till vårdcentralen ”för att ställa till det lite”. Nu har han åtalats för misshandel.

ANNONS
|

Dramat utspelades på en vårdcentral i Göteborgsområdet tidigare i år.

Mannen i 60-årsåldern var arg och besviken över att han inte fått kontakt med sin läkare. Så han tog sin permobil och körde till vårdcentralen för att få en ny tid – ”och för att ställa till det lite”, som han uttryckte det i ett polisförhör.

På grund av pandemin var dörren låst. En av de anställda öppnade, men när hon såg hur ilsk han var försökte hon stänga igen.

Mannen lyckades få in sin käpp mellan dörr och karm. Med full gas på permobilen drog han in på vårdcentralen och körde efter personalen samtidigt som han svingade vilt med sin käpp och uttryckte sig aggressivt.

ANNONS

”Jag var livrädd”

– Jag var livrädd, han såg helt galen ut så jag låste in mig i ett rum, berättar en av de anställda i förhör med polisen.

En annan av de anställda hann inte undan utan jagades av permobil-mannen i korridoren. En manlig kollega hörde hennes rop på hjälp och kom till undsättning. I en trång passage lyckades han få tag i mannens käpp och försökte lugna ner den upprörde patienten.

Men angriparen tog tillbaka käppen och attackerade den anställde mannen.

– Han slog mig två gånger. Det var backhandslag, berättar mannen som kände sig mörbultad efteråt.

Tog stryptag

Under tumultet tog mannen, som nu har åtalats misstänkt för misshandel, även stryptag på den anställde. Därefter lugnade han ner sig något, kallade de anställda för idioter och började köra mot utgången.

Polisen larmades till vårdcentralen med anledning av händelsen. I förhör har mannen erkänt och berättat att han kan ha ett väldigt temperament – men att han ångrar det han gjort.

– Jag tappade konceptet, säger han.

I samband med dramat slog mannen sönder ett plexiglas och en skylt som informerade om pandemin samt skadade entrédörren med sin permobil. De händelserna har han dock inte åtalats för.

LÄS MER:Bilist kraschade in i vårdcentralens entré

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS