Landvetter utrymdes efter larm om misstänkt farligt föremål

Delar av Landvetter flygplats utrymdes på onsdagen efter ett larm om misstänkt farligt föremål. Polisens nationella bombgrupp var på plats under förmiddagen och undersökte två väskor.

ANNONS

Avgångshallen på Landvetter flygplats utrymdes på onsdagsförmiddagen efter att polisen fått larm om ett misstänkt farligt föremål.

– Två väskor har gjort utslag, så vi måste undersöka dem med bomskyddet som är där uppe på plats nu, sa Thomas Fuxborg, strax efter att larmet inkommit.

Även avfarten in till flygplatsen stängdes av i samband med polisinsatsen.

Strax innan klockan halv elva var undersökningen av väskorna avslutad.

– Innehållet i väskorna var ofarligt, säger Thomas Fuxborg.

Strax efter att undersökningen hade avlutats kunde polisen också avveckla sin insats på flygplatsen.

Enligt GP:s reporter på plats samlades hundratals personer utanför flygplatsen.

ANNONS
Bild: Michaela Karlén

Gick in med hundar

– Det kan jag kan säga är att vi på grund av en pågående säkerhetshändelse har utrymt en del av terminalen och polisen håller på att undersöka vad som har hänt, sa Peter Werring, pressansvarig Swedavia strax efter att polisinsatsen startat.

– Den informationen jag har är att de flesta resenärer som befinner sig på flygplatsen har flyttats till den södra delen av terminalen. I övrigt får jag hänvisa till polisen.

En resenär på platsen som är en av dem som evakuerats säger att bombgruppen gått in med hund på flygplatsen.

Hundratals samlades utanför

Flygtrafiken påverkades inte av händelsen.

– Inte vad jag vet i nuläget men det är lite för tidigt att säga utifrån vad jag vet just nu. Men i nuläget ska det inte påverkas, säger Peter Werring.

Även räddningstjänsten larmades till platsen med en ledningsenhet för att assistera polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS