Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En kvinna i 90-årsåldern blev under fredagen rånad i sin bostad i Partille av tre maskerade personer. De kom bland annat över hennes bankkort. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
En kvinna i 90-årsåldern blev under fredagen rånad i sin bostad i Partille av tre maskerade personer. De kom bland annat över hennes bankkort. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna i 90-årsåldern rånad av tre maskerade personer

En kvinna i 90-årsåldern blev under fredagen rånad i sin bostad i Partille av tre maskerade personer. De kom bland annat över hennes bankkort.
– Det är förjädrig, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

De maskerade personerna tog sin in i kvinnans bostad och kom bland annat över hennes bankkort. De exakta omständigheterna är dock oklara.

Efter rånet kontaktade kvinnan sina anhöriga som först på lördagen anmälde händelsen till polisen.

– Det är olyckligt att sånt här händer. Det är också olyckligt att polisen får reda på detta först en dag senare. Det försvårar vårt arbete, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Kvinnan kommer nu höras av polis. Några misstänkta finns i nuläget inte.

– Vi får se om vi kan få ut någonting av målsäganden.

Några fysiska skador är inte kända.

– Men psykiskt blir man nog påverkad, särskilt om man är äldre och inte känner att man kan känna sig trygg i sitt eget hem.

Händelsen rubriceras som rån.

Brott mot äldre inte ovanligt

Hans-Jörgen Ostler berättar att en rad liknande brott mot äldre i deras hem skett i Göteborgsområdet det senaste året. I vissa fall har rånarna uppgett att de kommit från hemtjänsten, i andra fall från banken.

Det är en brottslighet som polisen ser allvarligt på.

– Det här är äldre människor som jobbat hela sitt liv och betalat skatt. Som kanske har sparat undan lite pengar för att kunna njuta av livets glansdagar. Det är förjädrig, säger Hans-Jörgen Ostler.

På lördagen blev ytterligare en kvinna i 90-årsåldern rånad i sitt hem, denna gång i Vara. Kvinnan uppger att hon blev väckt av att en man stod vid hennes säng. Han hade då rotat igenom hennes hem i jakt efter värdesaker.

Flera vittnen såg senare mannen fly från platsen med en cykel han stulit av en granne. Det är oklart om mannen fick med sig något stöldgods.

Polisen har ingen misstänkt, men man har spärrat av bostaden för teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.