Polisen var under måndagskvällen på plats i Lindome för att undersöka vad som kunde ha orsakat den kraftiga smällen.
Polisen var under måndagskvällen på plats i Lindome för att undersöka vad som kunde ha orsakat den kraftiga smällen. Bild: Martin Björklund

Kraftig smäll i Lindome - polisen sökte med drönare

Under måndagskvällen har flera boende i Lindome reagerat på en kraftig explosion av något slag. Polis har varit på plats med drönare för att hitta explosionsplatsen.

ANNONS
|

Enligt polisen rörde det sig om en ”kraftig smäll” från ett skogsområde i närheten av Johanneskyrkan. Skogsdungen ligger alldeles bredvid kyrkan, och omges av flera stora radhus- och villaområden. Polis har varit på plats för att kontrollera uppgifterna.

I lokala Facebookgrupper har flera boende i östra Lindome skrivit om att de hörde smällen. GP har varit i kontakt med en person, som säger att explosionen skedde 19.23.

– Det var en otrolig smäll. Och jag vet folk som bor 2,5 kilometer bort som också hörde den. Jag undrade vad i helvete som hände. Det är inte normalt med något sådant efter 19 på kvällen, säger personen till GP.

ANNONS

Liknande händelse i torsdags

För några dagar sedan, i torsdags, hände något liknande just i Lindome. Då var det en explosion på en lekplats, något som polisen då beskrev som en ”kraftig explosion”, enligt Mölndals-Posten. Polisen upprättade då en anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. I samband med den explosionen sågs ett antal ungdomar lämna platsen på sparkcyklar.

– Jag tror det kan vara något hemmagjort igen den här gången. Det var en rejäl detonation. Det var ett dovt ljud, mycket luft som förflyttades på kort tid, säger en av Lindomeborna som GP varit i kontakt med.

Lite senare på måndagskvällen satte polisen drönare i sökandet efter orsaken till den kraftiga smällen.

– Det är för att hitta platsen där den här smällen kan ha skett, sa polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Efter en stunds sökande avslutade sedan polisen insatsen, utan att hitta varken platsen för explosionen eller någon misstänkt. Ingen brottsanmälan har upprättats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS