Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ivo-anmälan: Äldre fick uträtta behov i papperskorg

På ett äldreboende i Partille lämnades en person hängande i sele och fick därför uträtta sina behov över en papperskorg.
– Så här gör man inte, säger samordnaren Kerstin Lundström som Ivo-anmält händelsen.

Det var i december som en person på ett äldreboende i Partille kommun skulle få hjälp att gå på toaletten.

Två i personalen skulle hjälpa den äldre från sängen till en toalett i badrummet med hjälp av en lyftanordning med sele. Men mitt i lyftet avvek en av de anställda då arbetspasset var slut. Den äldre blev sittande i selen och fick sedan uträtta sina behov hängande över en papperskorg.

Enligt utredningen som skickats till Ivo ska personen som gick ifrån lyftet ha informerat en kollega, men kollegan trodde då att förflyttningen var avslutad.

– Det är en kommunikationsmiss, det är det, säger Kerstin Lundström, socialt ansvarig samordnare på Stöd och omsorg i Partille kommun, som har anmält händelsen till Ivo.

Hon konstaterar även att lyft alltid ska genomföras av två i personalen, både för de anställdas skull och den äldres.

Kränkande och ovärdigt bemötande

Detta är ett kränkande och ovärdigt bemötande som inte får förekomma, menar Kerstin Lundström.

– Det är klart det inte är när en person ska gå på toaletten. Det gör man inte hängandes i en lyftsele över en papperskorg, det säger sig själv.

Dessutom innebar det risk för smärta, skada och nedkylning. Den äldre har dock inte kunnat meddela sin upplevelse i utredningen av händelsen.

Anhöriga ska ha informerats.

Kerstin Lundgrens bedömning är att verksamheten har vidtagit åtgärder som säkerställer att en liknande händelse inte inträffar igen.

Avdelningschefen ser allvarligt på händelsen

Daniel Pus, avdelningschef för äldreomsorgen i Partille kommun, medger att det handlar om en tydlig brist.

– Jag ser det som allvarligt, självklart. Det frångår våra rutiner och arbetssätt och det är ingen bra situation. Vi har vidtagit åtgärder och jobbar utifrån dessa för att det inte ska hända igen, säger han.

Det är inte hans uppfattning att det är personalbrist som orsakat händelsen.

– Visst var det en situation med arbetsbyte men det skulle inte ha gått ut över den enskilde i det här fallet, säger Daniel Pus.

För att hindra att det uppstår igen har personalens kunskap om lyft, rutiner och värdegrundsarbete undersökts. Slutsatsen är att de anställda har kunskapen som krävs.

I stället har man tittat på den enskilda situationen och hur den uppstod.

Har det fått konsekvenser för personalen?

– Jag kan inte svara på det i dagsläget utan behöver följa upp detta med enhetschefen som just nu är på semester. Men jag vet att man har haft samtal med de involverade medarbetarna.

Det här är inget som vanligtvis händer, menar han.

– Jag har inte varit med om någon liknande händelse under min tid i Partille, säger Daniel Pus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.