Inbrottsvåg på skolor i Lerum

Under natten mot fredag slog inbrottstjuvar till mot tre olika skolor i Lerum.
– Det finns inget som tyder på att det är samma gärningsmän, men det är svårt att tänka sig att det är slumpen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Det första larmet till polisen kom 01.42. Då hade inbrottslarmet gått på Knappekullaskolan. När väktare kom till platsen upptäckte man att någon hade brutit upp två dörrar till skolan.

Polisen sökte i området med hund men hittade ingen misstänkt.

Knappt två timmar senare kom nästa larm. Då hade någon brutit sig in på Torpskolan, en knappt kilometer från Knappekullaskolan. Dessutom hade någon försökt göra inbrott på Lekstorpsskolan, som ligger en knapp mil från de andra två skolorna.

Exakt vad som har stulits under de lyckade inbrotten är oklart men på Torpskolan saknas det saker från cafeterian, enligt polisen.

Ingen är gripen i nuläget, men polisen kommer undersöka brottsplatserna under dagen och se om man kan hitta dna eller fingeravtryck.

ANNONS

– Det finns inget som tyder på att det är samma gärningsmän, men det är svårt att tänka sig att det är slumpen när det är skolor i samma kommun, samma natt under en kort period, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

– Men det finns inga belägg för det än, förtydligar han.

Skolorna kommer att hålla öppet under fredagen, säger Christer Fuxborg.

– De kommer vara öppna, det är inget sådant omfattande inbrott att de saknar datorer och så. Det är skadegörelse och mindre stöld i cafeterian.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS