Häst gick ner i träsk – stor räddningsinsats

En häst gick ner i ett träsk på en gård nära Lerum. Räddningstjänsten var på plats med åtta personal, och hästen kom loss efter ungefär en och en halv timme.

ANNONS
|

Det var klockan 21.11 på söndagskvällen som larmet om en djurräddning av större tamdjur inkom från SOS Alarm.

Det rörde sig om en häst som gått ner i ett träsk. Räddningstjänsten ryckte ut från stationerna i Lerum och Hindås med totalt åtta personal.

– Vi har kommit fram och fått kontakt med hästägaren. Nu försöker vi hjälpa till så gott vi kan, sa Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg när räddningsarbetet inleddes.

Med hjälp av ägarens traktor, olika verktyg samt handkraft, kunde räddningstjänsten meddela runt 22.30 att de har fått loss hästen.

– En häst är tung, speciellt när den inte kan hjälpa till själv. Vi kan inte heller använda för mycket verktyg för att skada hästen, därför behövs mycket personal på plats, säger Micael Olsson.

ANNONS

Det är oklart hur länge hästen satt fast i träsket, men Micael Olsson säger att den var trött och utmattad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS