I dagsläget finns inga planer på att begränsa andra fritidsaktiviteter i Härryda kommun.
I dagsläget finns inga planer på att begränsa andra fritidsaktiviteter i Härryda kommun. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Härryda kommun stänger allmänhetens åkning

Det går inte att ha öppet allmänhetens åkning i Landvetter ishall på ett smittsäkert sätt. Det menar Härryda kommun som nu stänger arrangemanget tills vidare.
– Någonstans tänker jag att vi alla måste ta vårt ansvar, säger Marie Westergård på förvaltningen föreningsservice.

ANNONS

Efter tisdagens besked från regeringen om åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19 har flera verksamheter infört anpassningar.

I Härryda har kommunen beslutat att tills vidare stänga allmänhetens åkning i Landvetter ishall.

– Det är väldigt trångt i Landvetter ishall, framför allt vid in- och utgångarna. På allmänhetens åkning är det väldigt många barn och vuxna och vi bedömer att det är svårt att hålla avstånd. Någonstans tänker jag att vi alla måste ta vårt ansvar, säger Marie Westergård, enhetschef föreningsservice, Härryda kommun.

LÄS MER:Smittskyddet säger ja till luciafiranden – kommunen stoppar föräldrar ändå

I Folkhälsomyndighetens rekommendationer finns inget som specifikt rör inskränkningar på fritidsaktiviteter i det här läget – ändå tar ni det här beslutet på eget initiativ?

ANNONS

– Vi grundar det på att var och en ska kunna hålla avstånd, speciellt inomhus. Vi känner att vi inte kan garantera det på ett smittsäkert sätt, tyvärr.

Marie Westergård berättar att de diskuterat möjliga lösningar, men till slut landat i att stänga är det bästa alternativet.

– Om vi skulle begränsa antalet besökare till exempel skulle det kräva massor av personal och det skulle ändå bli kö och trångt – då blir det lätt upprört med långa väntetider. Det tar lite tid med alla skydd som ska på och av.

Folkhälsomyndigheten lyfter ju särskilt att åtgärder som begränsar barn och unga kan få långtgående negativa konsekvenser för deras fysiska och psykiska hälsa – hur tänker du kring det?

– Det är det man måste väga hela tiden. Men vi fortsätter hålla öppet för föreningsidrotten så hockeykillarna kan fortsätta träna och träffa sina kompisar. Då väljer vi i stället att stänga allmänhetens åkning och jag tror inte det får så långtgående konsekvenser om vi gör det tillfälligt, säger Marie Westergård.

LÄS MER:Första fallet av omikron bekräftat i Västra Götaland

LÄS MER:Riskgrupper och 60-plussare kan boka tredje dosen den 13 december

LÄS MER:Folkhälsomyndigheten ser goda förutsättningar att fira jul och nyår ihop

GP satsar på Härryda – missa inte det senaste!

Nu kan du få alla våra lokalnyheter och fördjupande reportage som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Härryda. I mobilen hittar du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Alla artiklar om Härryda hittar du även på gp.se/nyheter/storgöteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS