Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är Härrydabornas viktigaste valfrågor

Det är inte bara planerna på ny dubbelspårig järnväg som engagerar Härrydaborna. Med ett år kvar till valet frågade GP vilken lokal fråga man tycker är viktigast i kommunen.
Bild: Kristian Risenfors
Bild: Kristian Risenfors

Anoush Mirkhosravi, 42 år, restaurangägare, Mölnlycke

– Om du frågar mig är det viktigaste att bli av med gängen som hänger här i Mölnlycke centrum. Det handlar inte om min säkerhet, jag är inte rädd, men många äldre går omvägar för de inte känner sig trygga. Min granne flyttade till och med på grund av gängen. Jag tror på mer kameraövervakning. Polisen kan inte vara här hela tiden.
Bild: Kristian Risenfors
Bild: Kristian Risenfors

Eva Kilnäs, 49 år, butiksägare, Mölnlycke

– Internationella Engelska skolan. Om de etablerar sig tror jag det kommer ta resurser från den kommunala skolan. Jag är inte principiellt negativ till friskolor, men när det inte finns något behov av fler skolplatser tycker jag det är fruktansvärt om den byggs. Man skulle också förstöra miljöer för kringliggande skolor, idrottsföreningar och friluftsverksamhet som utnyttjar platsen i dag.
Bild: Kristian Risenfors
Bild: Kristian Risenfors

Helen Strömgren, 33 år, babysimskolelärare, Hindås

– Jag har småbarn så skolan ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker att pedagogerna ska få det de behöver för att kunna ha en bra undervisning. Ibland känns det som att de är bakbundna. Sedan är kollektivtrafiken viktig också, att upprätthålla det som finns och inte dra ned på den. Och sedan allt som har med att förbättra miljö att göra på olika sätt. Men skolan är viktigast lokalt tycker jag.
Bild: Kristian Risenfors
Bild: Kristian Risenfors

Reine Gustafsson, 68 år, pensionär, Landvetter

– Planerna på Landvetter södra läser man en del om. Jag är inte emot att kommunen växer, det tror jag är bra. Men om man bygger ett helt nytt samhälle för 25 000 där uppe skulle det innebära att Landvetter centrum som redan finns blir en servicebutik i jämförelse. Jag hoppas man säkerställer att Landvetter centrum får leva vidare också.
Bild: Kristian Risenfors
Bild: Kristian Risenfors

Niklas Olofsson, 54 år, kabelbranschen, Härryda

– Ishallen är viktig tycker jag. Det ska ju bli ett sportcentrum där borta sägs det. Det behövs verkligen, ishallen som finns nu är helröten. Det skadar inte att vi får lite också och inte bara Mölnlycke. Ibland känns det lite som att Landvetter blir bortglömt.

LÄS MER: Nej till extern granskning av Internationella Engelska skolan

LÄS MER: Här är skolorna som kan få kameraövervakning i höst

LÄS MER: Härryda vill ha ordningsvakter i Mölnlycke och Landvetter

GP satsar på Härryda – missa inte det senaste!

Nu kan du få alla våra lokalnyheter och fördjupande reportage som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Härryda. I mobilen hittar du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Alla artiklar om Härryda hittar du även på gp.se/nyheter/storgöteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.