Fullt utvecklad villabrand i Sollebrunn

En kraftig brand bröt under torsdagen ut i villa i Sollebrunn i Alingsås kommun. En större insats har under dagen pågått vid bostaden.
– Det brinner för fullt i en enplansvilla, berättade Peter Zettersten på räddningstjänsten under insatsen.

ANNONS
|

Vid 11.30-tiden på torsdagsförmiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand vid en villa i Sollebrunn. Räddningstjänsten larmade ut åtta enheter och arbetade med att skydda intilliggande byggnader.

– Det brinner för fullt i en enplansvilla. Prognosen är att vi blir kvar flera timmar, berättade larm- och ledningsoperatören Peter Zettersten i början av insatsen.

Till en början uppgav räddningstjänsten att villan var bortom räddning och den skulle få brinna ner. Vid 14-tiden kunde de konstatera att villan till stora delar kunnat räddas, även om den är rökskadad. Enligt räddningstjänsten ska branden ha brutit ut i ett garage intill villan som mer eller mindre bedöms som total förstört.

ANNONS

Polisen uppger att en person skadats i eldsvådan.

– En person är förd till sjukhus med brännskador. Det är inga livshotande skador, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Storgöteborg.

Vid 14-tiden sprutade räddningstjänsten fortfarande vatten på garaget och bedömningen var då att de skulle vara kvar vid platsen under stora delar av torsdagseftermiddagen.

Brandorsaken är i nuläget oklar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS