Fullt utvecklad brand i affärslokal

Det brinner kraftigt i en affärslokal i Stenungsund. Räddningstjänsten är på plats med tio enheter och byggnaden har utrymts. Ett VMA har utfärdats.
– Vi uppmanar alla i området att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation, säger Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Vid 14.20-tiden larmades räddningstjänsten till en brand i en industrilokal i Stenungsund.

– Vi är där med en större styrka. Tio enheter och två ledningsbilar är på plats, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om en fullt utvecklad brand, och man arbetar med både invändig och utvändig släckning.

– Vi jobbar med att förhindra spridning till andra byggnader, säger Mats Gränsmark.

VMA har utfärdats

Polis och ambulans befinner sig också på plats vid fastigheten.

Byggnaden har utrymts och spärrats av i samband med branden. Vid 16.30-tiden utfärdades ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, som senare under kvällen togs bort.

ANNONS

– Vi uppmanar alla i området att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation, säger Andreas Terner.

Vid 17-tiden skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande att branden är omfattande med kraftig rökspridning som följd och att räddningsinsatsen troligtvis kommer pågå i ett antal timmar till.

Räddningstjänsten har under kvällen klippt upp taket för att komma in i byggnaden, skriver polisen.

Butiken där branden startade har också spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS