Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För andra dagen i rad har Västtrafik tvingats ställa in ett 60-tal avgångar i tågtrafiken. Anledningen bakom stoppet är vädret.  Bild: Stefan Bennhage
För andra dagen i rad har Västtrafik tvingats ställa in ett 60-tal avgångar i tågtrafiken. Anledningen bakom stoppet är vädret. Bild: Stefan Bennhage

Fortsatta problem i tågtrafiken

För andra dagen i rad har Västtrafik tvingats ställa in ett 60-tal avgångar i tågtrafiken. Anledningen bakom stoppet är vädret.
För bilpendlarna har det under onsdagsmorgonen också varit problem. En bil fick punktering vid Åbromotet på E6 vilket orsakade långa köer.

Även under onsdagen är det stopp i tågtrafiken mellan Älvängen och Göteborg. Västtrafik har ställt in ett 60-tal avgångar och orsaken ska vara oväder.

– Det är samma sak som igår. Grundorsaken är vädret som varit tidigare och som gjort att det blivit som det blivit, säger Mikael, störningskoordinator på Västtrafik.

Varför just Älvängens station har påverkats av det snöoväder som varit den senaste tiden kan Västtrafiks störningsjour inte svara på.

Prognosen är att stoppet ska pågå till tidig torsdagsmorgon men ska inte påverka tågtrafik som passerar förbi Älvängen.

– Bussar ersätter på majoriteten av sträckorna, säger Paula Reyes, störningskoordinator på Västtrafik.

Västtrafik hänvisar till sin app och hemsida för att hålla sig uppdaterad om störningarna.

Punktering orsakade köer

På onsdagsmorgonen orsakade en bil med punktering långa köer på E6. Personbilen begränsade framkomligheten på vägen då den fått stopp i vägbanan.

Vid 07.30 meddelade Trafikverket att händelsen ska vara uppklarad och trafiken ska rulla igen.

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.