Fordonsfel på snabbtåg orsakar förseningar

Under lördagseftermiddagen fick ett tåg i riktning mot Partille ett omfattande fordonsfel. Tåget behövde evakueras och Västtrafiks störningsjour flaggar för flera inställda avgångar.

ANNONS
|

Tågen kommer vara inställda i båda riktningarna tills det att det trasiga tåget har varslats bort.

– Det står lite illa till men vi jobbar på att försöka få fri väg så fort som möjligt, säger Brian Hansen på Västtrafiks störningsjour.

De inställda avgångarna kommer att ersättas av buss. Vid 16.30- tiden meddelar Västtrafik att evakueringen är klar och att trafiken kan rulla i enkelspår men tåget är fortfarande kvar på spåret. Det orsakar stora förseningar i tågtrafiken.

Enligt SJ:s presstalesperson Pernilla Johansson blev stoppet uppklarat för cirka två timmar sedan.

– Tåget fick någon typ av fordonsfel, ett annat tåg åkte och mötte upp och körde passagerna hela vägen till Göteborg, säger Pernilla Johansson.

ANNONS

Ankomsten ska ha blivit cirka två timmar försenat till Göteborg men enligt Pernilla Johansson ska samtliga passagerare ha haft luftkonditionering.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS