Flera trafikolyckor i morgontrafiken

Flera trafikolyckor har inträffat i rusningstrafiken under fredagsmorgonen. Det orsakar just nu störningar i trafiken.
– Fläckvis halka har förekommit under morgonen.

ANNONS
|

Vid åtta-tiden på fredagsmorgonen har två personbilar krockat utanför Åsa i Kungsbacka. Enligt räddningstjänsten ska det vara halt på platsen.

– Det är minst två bilar som krockat. Det var halt och har kört in i varandra, men jag vet inte riktigt hur, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Polisen meddelar strax efter 10 att det enligt uppgift inte skall vara några personskador i samband med olyckan. Man har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Enligt Trafikverket har det varit halkigt på vägarna under morgonen, främst söder om Göteborg.

– Fläckvis halka har förekommit under morgonen, säger Daniel Gustafsson, trafikledare på Trafik Göteborg.

ANNONS

Lastbil och personbil i krock

Drygt en kvart senare så inträffade en trafikolycka på Lundbyleden, vid Brunnsbomotet i riktning västerut, då en personbil och en lastbil krockade.

– Där är vi precis framme, det är lättare plåtskador. Vi kommer att flytta undan fordonen. Bilarna blockerar inte vägen men det blir trafikpåverkan, då det är räddningsfordon på plats, säger Olsson.

Vid 8.40 var bilarna flyttade och det var återigen full framkomlighet på vägen. Det finns inga uppgifter om personskador.

Olycka vid trafikljus

En olycka har också inträffat vid Järnbrottsmotet. Flera personbilar ska ha kolliderat vid trafikljusen i riktning mot Göteborg. Enligt Trafikverket ska ett körfält vara blockerat. Det finns inga uppgifter om personskador.

– Det är bara den trafiken som kommer från Säröleden som påverkas. Men det är inte så mycket trafik där just nu så det är inga köer. En bil ska bärgas och vi inväntar bärgare.

Enligt polisen har ingen skadats i samband med olyckan vid Järnbrottsmotet.

– Där har ambulanspersonal tittat till förarna på plats, men enligt uppgift fanns där inget vårdbehov, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Man har upprättat en anmälan om trafikolycka och det finns i nuläget ingen uppgift om brottsmisstanke.

Personbil voltade av vägen

SOS alarm får under fredagsmorgonen in ett larm om att en personbil har voltat av Förlandavägen i Kungsbacka. Räddningstjänsten ryckte ut med tre enheter, men kunde ganska snart lämna med två.

ANNONS

– Det var mindre omfattning. Vi väntar på polis och är fortfarande kvar med en bil där, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Runt 10.15 meddelar polisen att man har fått uppgifter om att det inte skall vara några personskador. Man har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Två bilar i krock i korsning

Två bilar har kolliderat i korsningen mellan Hisingsleden och Assar Gabrielssons väg. Larmet kom in strax före 9 på fredagsmorgonen. Räddningstjänsten var tidigare på plats, men har avlösts av polis som nyligen har kommit fram.

– Vi har ganska nyligen landat in och jag har inget ytterligare där. Det har kommit in som en tvåbilskrock som ambulans och räddningstjänst är larmade till och det är vi också, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson, runt kvart över nio på morgonen.

Vid kvart över 10 meddelar polisen att det inte skall vara några allvarligare personskador. Men har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik där den ena föraren är misstänkt för det.

Det är mycket olyckor nu på morgonen, är det halka som ställer till det?

– Det enda halkrelaterade bekräftade fall jag har såhär långt är den nere i Kungsbacka på Ölmevallavägen som kom 08.06. Där finns det uppgifter om att det var halt väglag. men i övriga fall har jag inte de uppgifterna. Men det finns all anledning att kört lugnt i morgontrafiken, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS