Flera olyckor – halka i morgontrafiken

Under torsdagsmorgonen har det inträffat flera olyckor i norra Göteborg och kranskommunerna norröver på grund av halka.
– Det är halt på vägarna, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson på torsdagsmorgonen.

ANNONS
|

Det är halt på vägarna på Hisingen och i kranskommunerna norr om Göteborg under torsdagsmorgonen. Kungälv är särskilt drabbat. Där har två bilar voltat, en i Honeröd och en i Kärna.

I Honeröd var det två personer som satt i bilen när olyckan inträffade. Enligt polisen lyckades de båda två ta sig ur bilen, som ligger kvar i ett dike. Skadeläget på de drabbade är oklart.

I Kärna var det vara en person i bilen, även den föraren har tagit sig ur bilen och hade, enligt polisen, inget behov av ytterligare vård.

Det har även skett en olycka på Trollhättevägen i Kungälv, där en personbil och en lastbil har kolliderat. Men den olyckan är inte så allvarlig, uppger polisen.

ANNONS

– Där är det jättehalt på vägen, säger Micael Jonsson på Räddningstjänsten Storgöteborg.

”Kan finnas anledning att vara försiktig”

Det är även halt i Björlanda, där två personbilar har krockat i en korsning. Personerna som färdades i bilarna klarade sig utan skador, enligt polisen.

– Det är halt på vägarna så det kan finnas anledning att vara försiktig, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson på torsdagsmorgonen.

Ytterligare en olycka har skett i Kållekärr på Tjörn. Där har en personbil halkat över i motsatt fil samtidigt som en buss kommit i andra riktningen. Bussen tvingades väja och körde därefter ner i diket. Ingen av de nio personerna ombord på bussen skadades.

Föraren i bilen kontrollerades av ambulanspersonal på plats, men behövde inte köras till sjukhus, enligt polisen. Vägen, 169:an vid Vallhamn, stängdes av under räddningsarbetet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS