Flera bilar i krock – ”Besvärligt med köer på plats”

En person har förts till sjukhus efter en flerbilskrock. Trafikolyckan ledde till långa köer i morgontrafiken. En fil var initialt avstängd, uppger räddningstjänsten.
– Man kommer förbi men det går väldigt sakta, säger Johan Eklund på räddningstjänsten Storgöteborg, vid tillfället.

ANNONS
|

Det var vid 06.40 på tisdagsmorgonen som larmet om trafikolyckan med flera fordon inkom. Krocken inträffade på riksväg 40 mellan Landvettermotet och Björrödsmotet i höjd med Landvetter centrum.

– Det är fem personbilar som krockat på vägen mot Göteborg. Det är besvärligt med köer på plats, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter larmet inkommit.

En till sjukhus

Polis, ambulans och tre av räddningstjänstens enheter ryckte ut till platsen. Enligt Trafikverkets hemsida larmades även vägassistans och bärgare dit.

Initialt stängdes en fil av och den andra var öppen för trafik.

– Man kommer förbi men det går väldigt sakta, säger Eklund.

ANNONS

Strax efter halv åtta meddelar han att räddningstjänsten är klara med sin insats och har lämnat platsen. Då ska även båda filerna vara öppna trafiken rullar för, men enligt Trafikverkets hemsida eftersläpade trafikpåverkan till åttasnåret.

Polisen skriver på sin hemsida att tre av bilarna fick bärgas från platsen och en av förarna fick följa med ambulansen till sjukhus med lättare huvudskador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS