Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Första sommarvärmen drog badgäster till Kåsjön

Efter en förhållandevis kall majmånad gjorde sommarvärmen sin efterlängtade entré i helgen. Skymten av sommaren drog på söndagen ett hundratal badsugna personer till Kåsjön. 21 grader och sol lockade till det som för många var årets första dopp.

Denna söndagen har åtminstone ett hundratal personer tagit till Kåsjön där allt från unga par till barnfamiljer och pensionärer har slagit sig ned under den värmande majsolen.

Vid en udde sitter Marie Fransson och sonen Isak Fransson Kristedal och plaskar med fötterna i vattnet medan Isak kör en fjärrstyrd minimotorbåt.

– Det här blir vårt första dopp om vi vågar oss i, men vi ska försöka göra det, säger Marie Fransson.

LÄS MER: Jag vill ha fler hopptorn på badplatserna!

LÄS MER: Eftersökta fynd kan ha försvunnit från Härlanda tjärn

LÄS MER: Maj är kallare än normalt

Hur känns det att vara här efter den här våren?

– Det känns jättehärligt att det är så här fint. Man får en sommarkänsla.

Marie Fransson, som är musiklärare, har varit på sin arbetsplats under våren. Nu ser hon fram emot sommaren som ser ut att kunna bli den sista i coronans fångenskap. Att man så småningom kommer att kunna vistas i större folkmassor tror hon blir en efterlängtad lättnad för många.

– Det har ju varit krävande att hela tiden tänka på att följa restriktionerna. Man mår nog inte bra att ha det så här på lång sikt, säger Marie Fransson.

Lugnt så länge man håller avstånd

Ett stenkast från udden sitter systrarna Irma och Andrea Mujkanovic tillsammans med väninnan Alissa Alic.

– Alla vi jobbar med covid så det känns skönt att komma ut lite, säger Alissa medan högtalaren spelar Enrique Iglesias låt ”Bailando” i bakgrunden.

Eftersom alla tre jobbar inom sjukvården är de medvetna om hur viktiga restriktionerna är, men att vistas bland större folkmängder utomhus tycker de är okej.

– Så länge man håller avstånd är det lugnt, säger Andrea.

Folkhälsomyndigheten bedömer att bad i sig inte utgör en risk för smittspridning. Däremot bör man hålla avstånd till andra och i de fall det är trängsel på badplatsen bör man överväga att inte gå dit eller bada vid en annan tidpunkt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.