Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Brand i lägenhet i Mölndal – kvinna allvarligt skadad

En brand uppstod på fredagsmorgonen i en lägenhet i Mölndal. Flera ambulanser larmades till platsen och minst en person har förts till sjukhus.

Vid 06.30 på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Solängen i Mölndal. Enligt uppgifter ska en smäll ha hörts och man ska ha känt röklukt i ett trapphus.

– Det finns vittnesuppgifter om att de ska ha hörts en smäll i samband med detta men det är inget jag kan bekräfta i nuläget, om det är något som smällt av värme eller annat, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson

Inledningsvis meddelade SOS alarm att två personer förts till sjukhus. Senare berättade polisen att minst en person förts till sjukhus.

Sahlgrenska universitetssjukhuset har vid 9-tiden uppgifter om att man tagit emot en person, en kvinna, som vårdas med allvarliga skador efter branden.

På lördagsmorgonen, ett dygn senare, var kvinnans skadeläget fortsatt oklart, enligt polisen.

Rökutveckling på platsen

Räddningstjänsten märkte röklukten när man först kom till platsen.

– Därefter märkte man att röken kom från en lägenhet, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kom till platsen från två stationer.

Sex ambulanser utlarmade

Sex ambulanser har larmats ut, varav två läkarbilar. Vid 8-tiden på fredagen fanns tre ambulanser kvar på platsen liksom tre enheter från räddningstjänsten.

– Branden är släckt. Något har brunnit i en lägenhet, säger Dan Lindqvist.

Polisen kom till platsen runt 07.30. En anmälan om mordbrand har upprättats och lägenheten är avspärrad för teknisk bevisning.

– Finns det ingen omedelbar brandorsak eller att vi direkt kan konstatera vad som ligger bakom branden inleder vi inte sällan utredning för mordbrand, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Vid 08.30 meddelade Räddningstjänsten att en enhet är kvar och jobbar med ventilering och efterarbete.

– Vi kommer vara kvar en timme till ungefär, säger Andreas Terner, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Ambulans och räddningstjänsten hade strax innan klockan 09 lämnat platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.