Brand i flervåningshus i Landvetter

En kvinna i 75-årsåldern har förts till sjukhus efter en brand i Landvetter på måndagsmorgonen. Hon har fått lindriga skador.

ANNONS
|

Det började på måndagsmorgonen brinna i ett flervåningshus vid södra Stommen i Landvetter. Enligt SOS Alarm ska larmet ha ringts in vid klockan 7.30 på måndagsmorgonen.

– Det är en fullt utvecklad brand i en lägenhet, sade Lidija Bradaric, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

En kvinna i 75-årsåldern, som bor i lägenheten, fick föras till sjukhus med ambulans. Hon har fått lindriga skador, meddelar Sahlgrenskas presstjänst på måndagsförmiddagen.

Räddningstjänsten skickade sex enheter till platsen, och uppskattade vid åtta-tiden att de skulle behöva vara kvar på platsen i minst ytterligare två timmar. Enligt räddningstjänsten ska branden ha brutit ut på första våningen.

ANNONS

– Branden är under kontroll och ska vara släckt. Det behövs ingen evakuering som det ser ut, säger Anna Hammarbäck, polisens presstalesperson.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS