Blixthalka i natt – buss körde ner i diket

Under natten till tisdag körde en buss med passagerare ombord av vägen och ner i diket. Enligt räddningstjänsten är det halt på vägarna i stora delar av Västra Götaland.

ANNONS
|

Det var klockan 00.09 som larmet om en singelolycka på Olofstorpsvägen inkom till SOS Alarm.

Enligt Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, är det en buss som har kört av vägen.

– Bussen körde ner i diket, men det har gått bra och det var lugnt på plats i övrigt. Men det är rena isgatan överallt just nu, säger Kivistö.

Vid 03.30-tiden var det återigen full framkomlighet förbi olycksplatsen.

På måndagskvällen utfärdade SMHI en gul varning för plötslig ishalka bland annat i Nordvästra Götaland. Varningen gick ut klockan 20 på måndagen och gäller fram till klockan 03 under natten till tisdag.

ANNONS

Utöver bussolyckan inträffade en olycka på E45 i höjd med Lilla Edet, en olycka på E6 i Uddevalla, en olycka på E20 i Vårgårda och en på väg 164 i Tanum.

Vid samtliga olyckor har bilarna glidit av vägarna, och frilansfotograferna har beskrivit vägarna som ”glashala”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS