Berusad man körde på polisen – försökte sedan fly

En man greps ikväll i Nol misstänkt för rattfylleri och försök till misshandel. Upprinnelsen till gripandet var att mannen, som var berusad, misslyckats med att fly undan patrullen – och valde då att backa in i polisens bil.

ANNONS

Anmälare ska ha sett mannen köra vingligt och planlöst runt klockan 23 under fredagskvällen. I samband med att polisen försöker stoppa mannen i bilen gör han plötsligt mannen misstänkt för försök till misshandel.

– När patrullen kommer till platsen försöker de stoppa bilen, varpå den stannar och sedan hastigt backar in i polisbilen, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Han ska därefter försökt fly än en gång, men utan vidare framgång. Efter att ha kört in i en återvändsgränd lyckades polisen gripa mannen utan några större problem. Mannen är i 25-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare.

ANNONS

– Ingen person skadades, som tur är, men det blev skador på båda bilarna, säger Börjesson.

Mannen ska ha varit berusad och misstänks därför för grovt rattfylleri. På grund av krocken misstänks han även för försök till misshandel, en brottsrubricering som kan komma att ändras.

– Det är vad vi har initialt. Det skulle kunna bli våld mot tjänsteman, men jag har inte hunnit prata med vår jourhavande förundersökningsledare om det.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS