Båt gick omkull vid Tjörn

En motorbåt gick omkull i vattnet vid Röra strand på Tjörn. En man är allvarligt skadad och har förts till sjukhus med ambulans, och en 17-årig kille uppges vara är lindrigt skadad. Båten har bärgats från platsen av Sjöräddningssällskapet.

ANNONS
|

Larmet inkom till räddningstjänsten omkring klockan halv ett på lördagen. En man i 60-årsåldern och en 17-årig kille hamnade i vattnet efter att deras båt gått omkull.

– De ska ha gjort en kraftig gir med båten och voltat, säger larm- och ledningsoperatör Lotta Molander.

– Vittnen skrek att båten kom in med hög fart och voltade, säger Anders Lennholm, biträdande räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen till TT.

”Skadad i huvudet”

Olyckan skedde en bit ut i vattnet vid Röra strand på Tjörn. Polis, räddningstjänst och ambulans arbetade på platsen.

– Vad vi vet är en man skadad i huvudet på något sätt. Pojken är lättare skadad, säger Christel Englund, biträdande räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

ANNONS

Mannen har förts med ambulans till sjukhus. Enligt Patrik Centerwall på Sahlgrenskas pressjour är han allvarligt skadad.

17-åringen kommer enligt polisen själv söka vård vid senare tillfälle.

Klockan två bärgades båten av Sjöräddningssällskapet. För att kunna utreda olyckan är den i nuläget rubricerad som vårdslöshet i sjötrafik, men ingen är misstänkt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS