En villa strax utanför Kullavik brinner och räddningstjänsten finns på plats med flera enheter för att släcka branden.
En villa strax utanför Kullavik brinner och räddningstjänsten finns på plats med flera enheter för att släcka branden. Bild: Mia Sandblom

Övertänd villa utanför Kungsbacka

En villa strax utanför Kullavik brinner och räddningstjänsten finns på plats för att släcka branden. Inga personer ska finnas kvar i huset som enligt räddningstjänsten är totalskadat.

ANNONS
|

Larmet om branden kom strax efter klockan 10:30 och enligt räddningstjänsten var branden fullt utvecklad när de kom till platsen.

– Vi är på plats med flera enheter, säger Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Hur branden startade är ännu för tidigt att säga enligt Patrik Hedlund, men han säger att personer inte ska vara kvar i huset. Han hade vid klockan 11.00 inga uppgifter om någon skadats.

Enligt polisen är huset helt övertänt och det är kraftig rökutveckling. Området har spärrats av.

– Det kommer att bli en anmälan om misstänkt mordbrand, säger Jenny Widén, presstalesperson på polisen.

ANNONS

Totalskada på fastigheten

Strax efter klockan 11:30 var räddningstjänsten fortsatt kvar på platsen.

– Vi är på plats med sex brandbilar och det är en totalskada på fastigheten, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Inga andra byggnader i närheten ska vara hotade enligt Micael Olsson.

Kvar på platsen

Vid klockan 15:00 uppgav räddningstjänsten i Storgöteborg att de var kvar på platsen med en station och att de troligen skulle stanna i ytterligare ett par timmar. Ingen person ska ha kommit till skada i branden enligt polisens presstalesperson Jenny Widén.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS