Äldre man med rollator rånad

En äldre man med rollator har blivit rånad på sin halskedja. En gärningsman sågs sedan springa i riktning mot Mölndals sjukhus. Polisen har sökt i området, men ingen misstänkt person är ännu gripen.

ANNONS
|

Det var strax före halv fem på onsdagseftermiddagen som polisen larmades om att en man i 70-årsåldern med rollator blivit rånad på sin halskedja, vid Bosgården i Mölndal.

Det var ett vittne som larmade polisen. Enligt vittnet ryckte gärningsmannen åt sig mannens halskedja och sprang sedan från platsen i riktning mot Mölndals sjukhus.

– Gärningsmannen är inte gripen, och vi har skickat polis dit, men vi har inte en fullständig bild ännu, sade Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst, strax efter larmet om händelsen.

Vid halv sex på eftermiddagen har polisen sökt i närområdet men ingen person har blivit gripen. Polisen har däremot fått kontakt med fler andra personer som blivit utsatta för rånförsök i området.

ANNONS

– Gärningsmannen har försökt att rycka fler halsband utan att lyckas, säger Stefan Gustafsson.

Strax innan klockan sex avslutade polisen sökningen i området. Ingen person är gripen. Polisen har fått in ytterligare en anmälan om att person ska ha blivit utsatt för ett rånförsök på sin armbandsklocka.

– Vi får se vad det här leder någonstans, säger Stefan Gustafsson.

Kan röra sig om två gärningsmän

Strax innan sju meddelar polisen att det troligen rör sig om två enskilda gärningsmän som har agerat i samma område.

– Det är osannolikt att männen hör ihop, säger Stefan Gustavsson.

Polisen berättar att de har sett en ökning av denna typen av brott de senaste dagarna när vi har börjat gå mot en varmare säsong.

– Folk exponerar sina juveler mer nu. Så fort det blir varmt så tar man av sig kläderna och då finns det inget som döljer smyckena, säger Stefan Gustavsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS