Villa i Landvetter helt övertänd

En tvåplansvilla i Landvetter är helt övertänd. Räddningstjänsten är på plats med åtta enheter för att släcka branden. En person har omkommit enligt polisen.

ANNONS
|

Vid 14.54 inkom ett larm om en villabrand i Dansered i Landvetter. Enligt Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, var det förbipasserande som larmade om branden. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad.

– Vi har en tvåplansvilla med vind som är helt övertänd, säger Peter Settersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten åkte ut med åtta enheter och även polisen var på plats.

Initialt fanns inga uppgifter om eventuella skadade personer men senare under eftermiddagen bekräftade räddningstjänsten att en person är funnen och tagen ur huset. Senare under lördagskvällen meddelade polisen att personen omkommit och att anhöriga underrättats.

ANNONS

– Jag har inga uppgifter om att det skulle finnas fler personer i huset, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Vid 18.30-tiden pågick fortfarande släckningsarbetet och enligt Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, har det inletts en förundersökning om mordbrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS