Påkörd man i Kungsbacka bröt benet – föraren smet

En man blev påkörd i Hanhals söder om Kungsbacka på måndagen. Föraren smet. Den påkörde mannen fick misstänkt benbrott, men lyckades för egen maskin ta sig till ett hus i närheten och larma.

ANNONS
|

Larmet om smitningsolyckan kom vid 13.23 på måndagen. En man hade då blivit påkörd och skadats i ena benet vid Hanhals, strax söder om Kungsbacka.

Enligt polisen inträffade olyckan cirka 10-15 minuter innan larmet kom in. Bilföraren smet efter olyckan och inga vittnen ska ha funnits på platsen. Istället har den påkörde mannen för egen maskin lyckats ta sig till ett hus i närheten och där fått hjälp att kontakta SOS Alarm.

– Jag vet inte hur långt avståndet är, men det är utanför de centrala delarna av Kungsbacka och relativt glest mellan fastigheterna, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

När polispatrullen kom till platsen visade det sig att den påkörde mannen hade skadat benet illa. Med misstänkt benbrott fördes han till sjukhus för vård.

– I nuläget har vi ingen misstänkt gripen. Patrullen skriver en anmälan om smitning från trafikolycka samt vållande till kroppsskada, säger Fredrik Svedemyr.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS