En brand bröt ut i en kyrka i Skärhamn på Tjörn under fredagen.
En brand bröt ut i en kyrka i Skärhamn på Tjörn under fredagen. Bild: Mikael Berglund

Fullt utvecklad brand i träkyrka på Tjörn

En kraftig brand bröt ut i en träkyrka i Skärhamn på Tjörn på fredagen. En person fördes till sjukhus. På lördagen stod det klart att branden startat på utsidan. Det hela rubriceras nu som mordbrand.

ANNONS
|

Vid 15.44 på fredagen inkom ett larm till räddningstjänsten om brand i en byggnad i Skärhamn på Tjörn. När räddningstjänsten kom till platsen brann det kraftigt på övervåningen.

– Det brinner för fullt och är omfattande skador på fastigheten, sa Göran Andersson, områdeschef på Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund, inledningsvis.

Släckningsarbetet pågick under flera timmar och först vid 20-tiden var branden under kontroll. Det var enbart en liten glödbrand var i takkonstruktionen.

– De fick tag på det och sen smög det i väg under taket. Så de har rivit bort en del tak. Det kommer bli omfattande renoveringar, säger Björn Wänström vid räddningstjänstens larm- och ledningscentral.

ANNONS

Mordbrand

Strax efter midnatt var räddningstjänsten fortfarande på plats med ett par enheter.

Enligt polisens jourhavande förundersökningsledare i södra Fyrbodal har personen som blev förd till sjukhus med ambulans inte ådragit sig några allvarliga skador.

En anmälan om grov allmänfarlig vårdslöshet kopplad till branden upprättades inledningsvis.

På lördagsförmiddagen ändrades rubriceringen:

– Vi utreder det nu som mordbrand. Det finns uppgifter som tyder på att branden av okänd anledning startat på utsidan av kyrkan, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS