Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stor gasexplosion - hus helt raserat

Ett hus har raserats totalt efter en explosion i Stjær i Danmark.

Explosionen inträffade i det lilla samhället Stjær, nära Århus på östra Jylland i Danmark. Det skriver danska Ekstrabladet.

- Vi har ett hus som har exploderat. Allt tyder på att det är tal om en gasexplosion säger räddningschef Svend Pedersen till Ekstrabladet.

Stort område avspärrat

Inga hus i närheten ska ha kommit till skada, men ett stort område runt huset är avspärrat, skriver DR.

Äldre kvinna bor i huset

Enligt tidningen Århus Stiftstidende är flera hus i området uppvärmda med naturgas, och grannar säger till tidningen att den 87-åriga kvinnan som bor i huset som exploderade, nyligen hade installerat naturgasuppvärmning.

Det är oklart om någon har skadats i samband med explosionen, men Sydöstjyllands polis säger till DR att de än så länge inte har fått in några uppgifter om personskador. Enligt Århus Stiftstidende har insatsledaren på plats varit i kontakt med barnen till kvinnan som uppges bo i huset för att ta reda på var kvinnan befinner sig. Än har man dock inte kunnat få reda på var kvinnan är och om hon kan ha befunnit sig i huset då det exploderade.

Vid 20.30-tiden meddelade den lokala polisen att branden är helt släckt och att den 87-åriga kvinnan fortfarande saknas.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.