Stjärnkocken springer ett Göteborgsvarv – fem dagar i veckan

När han drev Sjömagasinet snörade han på sig löparskorna och sprang både till och från jobbet. För stjärnkocken Gustav Trägårdh är löparskorna det första som packas ner i väskan inför varje resa och senaste rundan är de klassiska 21 kilometerna – Göteborgsvarvet – 5 dagar i veckan.
– Det kanske har urartat lite grann, säger Gustav Trägårdh.

ANNONS
|

Trots att han är mest känd för sin matlagning är även löpning en stor del av stjärnkockens liv. Han började att springa Göteborgsvarvet redan i 20-årsåldern, tio år senare avancerade han till maraton och vid 40-årsåldern började Gustav Trägårdh springa ultramaraton.

– Jag började springa maratonlopp i 30-årsåldern. Jag och en kompis har åkt runt i världen för att springa maratonlopp och äta god mat. När jag flyttade tillbaka in till stan för ett tag sedan igen började jag leta efter nya löpvägar och till sist blev det att jag sprang Göteborgsvarvet antingen åt ena eller åt andra hållet. Sedan dess har jag sprungit den sträckan 5 gånger i veckan, säger han.

ANNONS

Motiverande att springa om cyklister

Att springa samma sträcka varje gång har sina fördelar, menar Gustav. Dels kan man försöka slå gårdagens tid och dessutom ger det en möjligheten att sätta olika hålltider längst med löprundan också.

– Sen är den sträckan väldigt bra löpning. Det är inte så mycket rödljus, det är coolt att springa över broarna och det är inte för mycket cyklister. Fast man blir lite motiverad när det kommer en cyklist som man kan försöka springa förbi, säger han.

Vad håller du för tempo runt varvet?

– Sist jag sprang varvet var det väl på 1 timme och 31 minuter.

Vad äter man som kock för att ha energi till så långa sträckor flera gånger i veckan?

– Man äter allt. Det blir ju ett par portioner till middag och en liten bit bröd efter löpningen.

I sommar byts Göteborgs trottoarer ut mot Marstrands klippor för Gustav men till hösten drar han på sig löparskorna igen och tar löpturen till den nya restaurangen ute vid Polestar.

– Nu är jag ute på Marstrand och jobbar i sommar och får ta det lite mer försiktigt när man springer över berg och sten men till hösten öppnar vi upp restaurang ute vid Polestar och då blir nog löpturerna till och från jobbet något längre, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Från flopp till lyxkrog – här är Sjömagasinets historia

LÄS MER:Dugges öppnar baren Pils i Linné – tar in kocken Gustav Trägårdh

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS