Största insatsen i Missing Peoples historia

Missing People har aldrig tidigare haft så många som letat efter en försvunnen person som man har i sökandet efter 12-årige Dante i Falkenberg.
– Helt otroligt vad folk ställer upp, säger Tessan Jigfjord, pressansvarig i organisationen.

ANNONS
|

Under de snart två dygn som 12-åringen varit borta har 2 000 personer sökt på plats i Missing Peoples regi.

Aldrig tidigare har organisationen haft så många frivilliga i gång vid någon av sina stora insatser, som exempelvis vid sökandet efter Lisa Holm på Kinnekulle för drygt tre år sedan.

Otroligt engagemang

– Helt otroligt vad människor engagerar sig – det här är den största sökinsatsen vi har haft sedan Missing People bildades, säger presskommunikatören Tessan Jigfjord till GP på plats i Falkenberg.

Vid lunchtid på torsdagen deltog cirka 500 personer från Missing People i sökandet.

– Det strömmar in folk hela tiden, så vi lär bli fler under dagen, säger Tessan Jigford.

ANNONS

Under onsdagen var 1 000 personer aktiva i sökandet och under natten mot torsdagen var så många som 700 personer från Missing People igång i Falkenberg.

För Jesper Hedlund var det första gången.

– Min lillebror har downs syndrom, precis som Dante. Jag känner att om det hade varit tvärtom och han som hade varit försvunnen så hade jag velat att så många som möjligt hade hjälpt till och letat efter honom, förklarade Jesper för GP.

Hittills har Missing People under pågående sök i Falkenberg letat igenom drygt 125 olika segmnent, områden av varierande storlek, dock utan att göra några konkreta fynd.

Bildades för sex år sedan

Efter en paus under torsdagsmorgonen är Missing Peoples sökande i gång med full kraft igen.

– Responsen är enorm, folk vill verkligen hjälpa till, säger Tessan Jigfjord.

Missing People som organisation är relativt ny, den bildades i Göteborg 2012 och fick sitt genombrott i samband med sökandet efter försvunna Marina Johansson från Kode .

Därefter har Missing People regelbundet samarbetat med polisen i samband med olika försvinnanden eller misstänkta brott.

Söker med mc i terrängen

Försvarsmakten har också en stor roll i sökandet efter 12-åringen i Falkenberg.

Miltären har letat under hela natten och vid lunchtid på torsdagen var cirka 170 soldater och befäl i gång.

ANNONS

– Vi får områden tilldelade av polisen och söker i terrängen, till fots och med motorcykel, säger Daniel Lundqvist, militär insatschef till GP.

Personer som kan ha information om Dantes försvinnande uppmanas kontakta polisen. Ring 114 14 och tryck sedan på 8 så kopplas du rätt.

ANNONS