Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Till helgen väntas temperaturer på 25 grader i mer eller mindre hela landet. Bild: Johan Nilsson/TT
Till helgen väntas temperaturer på 25 grader i mer eller mindre hela landet. Bild: Johan Nilsson/TT

Sommarvärmen återvänder till Göteborg

Har du suckat högt åt julis gråa moln på himmelen? Då kommer glädjande besked. Augusti inleds med strålande sol och knappt ett moln i sikte.
– Från och med fredag kan man räkna med 25 grader och sol, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Än är sommaren inte över. Juli bjöd på några varma dagar, men också mycket moln och lägre temperaturer. Nu kommer dock glädjande besked för alla soldyrkare: augusti kommer inledas med strålande sol, varma vindar och till stora delar molnfria himlar. Redan imorgon, på tisdagen, räknar man med en temperatur på runt 20 grader och viss sol, som därefter följs av en något ostadigare onsdag.

– Onsdag blir en mellandag där moln med lättare regn kan förekomma, sedan stabiliseras det mer efter hand. Vi har varma vindar som rör sig söderut, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Varma vindar till helgen

På torsdag förväntas de varma vindarna nå Göteborg och för temperaturen upp till dryga 23 grader. Men till helgen kan man räkna med att det spricker upp till klar himmel och strålande sol.

– Från och med fredag kan man räkna med 25 grader och sol som fortsätter in på helgen, säger Linus Karlsson.

Även under nästa vecka förväntas det fina vädret hålla i sig. Enligt Linus Karlsson berör de varma vindarna hela landet och håller kvar temperaturer på 25 grader i flera dagar efter helgen.

– Det ser ut att bli fortsatt sol och 25 grader på inledningen av nästa vecka. Sen kan det bli tillfälligt ostadigt, men det är rätt långt fram i tiden så detaljerna är lite kluriga. Men i allmänhet blir det betydligt högre temperaturer än tidigare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.